sunnuntai 27. kesäkuuta 2021

Stygiomedusa Soitinaseman ikkunassa 29.5.2021

 Vielä toukokuun aikana alkoivat nekin keikat, joilla bändi ja yleisö ovat jokseenkin samassa tilassa, vaikka perinteisiin klubikeikkoihin kohdistuikin vielä rajoituksia.  Tälläkin keikalla oli esiintyjät ja yleisö rajattu jollain materialla eri tiloihin - bändit nimittäin soittivat sisällä soitinliikkeen näyteikkunassa, ja yleisö oli ulkona kadulla äänentoiston äärellä. Tapahtumassa oli ollut tarjolla useita esiintyjiä laidasta laitaan, mutta täsmäjärjestin itseni kuuntelemaan näistä instrumentaalista ja tunnelmallista Stygiomedusaa. 

Viulu maalaa mielikuvaa rannattomasta aavasta, siinä missä bassokitara ja rumpukone luovat mielikuvan aaltojen poljennosta. Pinnan alla tuntemattomat pedot elävät elämäänsä maan piiristä tietämättä.

Mikä siinä onkin, että musiikkia paikan päällä kuunnellessa myös visuaaliset mielikuvat, joilla ei ole mitään tekemistä juuri paikan päällä edessä olevien näkymien kanssa, ovat paljon voimakkaampia kuin kotona kuulokkeet päässä? Parin - jos kohta ei kokonaan keikattoman, mutta sangen vähäkeikkaisen - vuoden aikana olen näemmä myös unohtanut, kuinka keikoilla kuvataan. Muistan seisoskelleeni kamera kädessä koko setin ajan, ja muistikortille on tarttunut kaksi kuvaa.

Stygiomedusa 29.5.2021


Stygiomedusa 29.5.2021

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti