tiistai 22. lokakuuta 2019

Blowup vol 5 Korjaamolla, 11.10. 2019

Bloggerin tägirajoitusten vuoksi kolmen päivän festarit raportoidaan nyt kolmessa erässä. Tässä (juuri menossa) on niistä toinen, ensimmäisen löydät täältä ja viimeisen täältä.

Perjantai-illan alkajaisiksi kuullaan uudella kolmoslavalla vintissä Kuolema-duon synkkiä säveliä.  Kaksiääninen laulu soi hivelevän kauniisti, vaikka toisaalta kauneutta särjetään myös kirskahtavin riitasoinnuin, joiden tuottamiseen käytetty instrumentti jää jousta lukuun ottamatta salin hämärän peittoon. Harmooni ja akustinen kitara on helpompi tunnistaa. Jälkeenpäin Kuolema-duo on se, jonka musiikki jää päähän pyörimään.
Kuolema-duo 11.10. 2019
Siihen päälle Demonic Death Judge kuulostaa ihan verrattoman hilpeältä, ja svengaa stellerinmerilehmän sukkeludella. Painavaa ja hidasta! Osansa hilpeydestä tuottaa taas erinäiset väärinkuulemiset, joku kappaleista alkaa selvästi karjaisulla "vaatteet pois, saatana!" Kukaan ei ota vaatteita pois.

Demonic Death Judge, 11.10.2019

Cirith Ungol
soittaa seuraavaksi kulmikasta vanhan liiton tuomiota, ja sekin on iloinen asia se. Laulaja kuulostaa livenä normaalimmalta raspilta kovaa ja korkealta kuin levyiltä tutut tavaramerkkikiekaisut. Ikämiessarjalaiset ovat kuitenkin oikein vetreässä vedossa. Chaos Descends!

Cirith Ungol, 11.10.2019
Cirith Ungol, 11.10.2019
Cirith Ungol, 11.10.2019

Seuraavaksi saakin juosta jokseenkin suoraan taas pienemmän salin puolelle nähdäkseen edes loput Arktau Eosin setistä. Salissa leijuu sankka suitsukkeensauhu, jossa on häivähdys piparkakkua ja toinen santelipuuta. Matalampien, konepohjaisten ääniaaltojen vyörytyksessä on kosminen tunnelma, ja niitä kirjavoivat luuhuilut kuulostavat aavemaisilta. Keikan loppua kohti esiintyjien säkkinaamiot alkavat näyttää naamion sijaan yhä enemmän ilmeikkäiltä, epäinhimillisiltä kasvoilta. Kun elämys oli näin vahva tässäkin mitassa, mihinkähän tajunnan tuolle puolen olisi kokonaisen keikan kautta päätynyt?
Arktau Eos, 11.10.2019
Isossakin salissa tuntuu Arktau Eosin suitsukkeiden haju, vaikka se on viereisessä rakennuksessa - haju on ilmeisesti seurannut ihmisten vaatteissa ja hiuksissa - ja leijuu siellä koko lopun iltaa. Bölzer paljastuu duoksi, vaikka kuulostaa jossain määrin massiivisemmalta kokoonpanolta, mutta ei siellä sen enempää soittajia näytä lavan hämärissä nurkissa piileskelevän. Muutama ennakkoon kuunneltu näyte oli jostain syystä tuonut mieleen vanhan Sólstafirin ja se tunne senkun vahvistuu keikalla, vaikka eihän nää kuulosta yhtään samalta. Mutta ehkä tempoilevien rytmien, kuohuvien kielisoitinosuuksien ja raa'an ääntelyn yhdistelmä soittaa sitten mielen pohjilla jotain samoja kieliä. Noin muuten Bölzer onnistuu  kuvaamaan äänellisesti, miltä tuntuu adrenaliinin purskahdus. Tähän täytyy ehkä tutustua myöhemmin lisää.

Bölzer 11.10. 2019
Pienemmässä salissa tällä välin alkanut A Road To The Stars paljastuu elokuvaksi livesäestyksellä. Neuvostoliittolaiseksi elokuvaksi avaruuden valloituksesta. Aikataulussa oli elokuvan nimi, ja tieto säestäjistä täytyy onkia jälkikäteen netistä - nähtävästi teemaan soveltuvia avaruusääniä efektoiduilla kitaroilla tuotti Ydinontelo.
A Road to the Stars/ Ydinontelo 11.10.2019

Päälavalla meuhkaa seuraavaksi Eyehategod, joka kuulostaa samansuuntaisesti hilpeältä kuin Demonic Death Judge aiemmin illalla, ja jossain määrin punkilta.
Eyehategod, 11.10. 2019
Hilpeyden kyllästämänä tekee mieli kurkistaa, mitä siellä pienemmässä salissa olikaan samaan aikaan tarjolla. Celeste soittaa pimeässä salissa punaiset otsalamput päässä, kuulostaen väkivaltaiselta ja sahaavalta. Rauhallisempikin materiaali velloo levottomasti. Lamppujen kanssa ei ilmeisesti ole suunniteltu sen kummempaa koreograafista valoshowta, sillä synkassa liikutaan vain satunnaisesti.
Celeste, 11.10.2019
Celeste, 11. 10. 2019

Taas täytyy toistaa itseään ja lähteä nukkumaan, että jaksaa huomenna lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti