maanantai 9. joulukuuta 2019

Gloryhammer ja Powerwolf Circuksessa 19.11.2019

 Gloryhammer kuuluu niihin bändeihin, joiden tuotannolle joka tapauksessa altistuu väärän koivun kautta enemmän tai vähemmän, ja kun showtakin on kovasti kehuttu eri tahoilta, niin täytyyhän se nyt sitten katsastaa livenä kun tarjolla on.

Gloryhammer, 19.11.2019
Jos kohta yleisö ympärillä on riehakkaan fanaattista ja täysillä mukana ensi tahdeista alkaen, Gloryhammerin fanikunta on ilmeisen omistautunutta myös keikkasalin ulkopuolella. Esimerkiksi bändin mytologiaan keskittyneet sometilit tuntuvat olevan vähintään yhtä aktiivisia kuin Reverend Bizarren foorumi oli nolkytluvun alkupuolella.

Gloryhammer, 19.11.2019
Suurin osa lavasta on varattu illan pääbändin tässä vaiheessa vielä kankaalla peitetyille lavasteille, ja Gloryhammerilla on lavasta käytössään vain pikkiriikkinen kaistale. Se ei sinänsä näytä riemukasta ja jossain määrin sisäpiirihuumoriin keskittyvää lavashowta paljoa häiritsevän, mutta kieltämättä show-elementit tulisivat paremmin esiin, jos käytössä olisi esimerkiksi kohdevaloja valaisemassa esiintyjiä, eikä päin yleisön silmiä. (Kun pääbändinkin aikana valaistus lähinnä tohottelee yleisöä silmiin lavan valaisun sijaan, herää epäilys että oudosti suunnattu valaistus on Circuksen ominaisuus.)


Powermetallinen ilakointi tikkaa eteenpäin sata lasissa. Laulajalla on varsin mainiot palkeet - sehän sopisi vaikka vallan musikaaliprinssiksi. Komeljanttarin vaatteetkin on jo valmiiksi, kuten hopeahousut ja kuoriaishaarniska! Musikaaliprinssivaikutelmaa lieventää kuitenkin aurinkolasien takaa paljastuva psykoottinen katse.
Gloryhammer, 19.11.2019
Astraalivasaran ilmestyminen nostaa esiin myös varsinaisen kameroiden meren. Kieltämättä hilpein ja omintakeisin yleisönhuudatus aikoihin on huudattaa  astraalivasaran äänitehosteita...
Gloryhammer, 19.11.2019
Showhun kuuluu myös basistin juottaminen kuin Battle Beastilla konsanaan, joskin juotavan hakemiseen työllistetään myös yleisöä. Punnerruskilpailua ei sentään nähdä. Lopun taistelukohtauksista ja kruunajaisista on kuitenkin vaikea saada tolkkua valaistuksesta johtuen.

Gloryhammer, 19.11.2019
Kankaiden alta paljastuessaan Powerwolfin lavasteet luhistuvine susiluostareineen  ja kiemuraisten puiden varassa roikkuvine koskettimineen näyttävät paitsi kerrassaan komeilta, myös reilusti lämppärin hilpeitä meininkejä synkemmiltä. Musiikillisesti Powerwolf on jäänyt toistaiseksi lämppäriään vieraammaksi, joten ensimmäinen ajatus lavasteita pällistellessä on, että ovatkos ne vakavoituneet sitten Resurrection by Erectionin.
Powerwolf, 19.11. 2019
  Tai ehkä visuaalinen gotiikka on aina ollut osa Powerwolfia, siinä missä vaikka uskonnollisilla teemoilla leikittelykin, mistäs minä tiedän. Keikan alkaessa sillä ei enää ole niin väliäkään - lopputulos on joka tapauksessa mitä viihdyttävin. Yleisö ympärillä näyttää myös menevän vielä enemmän pähkinöiksi, ja bändin ja yleisön välillä vallitsee lämmin ja arvostava tunnelma koko keikan.

Powerwolf, 19.11. 2019
Powerwolf, 19.11. 2019
Powerwolf, 19.11. 2019
Keikka alkaa iloisella ja vauhdikkaalla pumppauksella, joka ei musiikillisesti eroa kovinkaan paljoa siitä, miten Gloryhammer ilmaisi asiansa. Alun purkauksen jälkeen musiikki tasaantuu lähemmäs keskitempoa ja tarttuvien kertosäkeitten varassa kertakuulemalta mieleen jääviä ralleja, joista tulee mieleen jopa Sabaton. Vaikka keikkaa ennen bändi oli hiukan vieraampi, keikan jälkeen tuntuu jo että olipa tuttuja biisejä - ja Kiss of the Cobra King soi päässä ainakin viikon. Shown puolesta meininki on puolestaan lähes Ghostia suitsukkeineen ja pappishahmossa ympäriinsä kirmailevine kosketinsoittajineen.


Powerwolf, 19.11. 2019
Powerwolf, 19.11. 2019
Powerwolf, 19.11. 2019
Jotkut ovat ennakkoon luonnehtineet Powerwolfia "powermetalbändiksi, joka käyttää corpsepaintteja", mutta näyttää siltä, että kalmovaikutelman sijaan maskeerauksessa on haettu syvyysvaikutelmia kuonoja myöten. Susipaavitaustakankaasta tulee puolestaan mieleen Iron Sky 2:en paras kohtaus - varsinkin kun toinen kitaristi seisoo sen edessä krusifiksiasennossa yleisöä laulatettaessa. Ja tuleehan sieltä jossain välissä se Resurrection by Erectionkin.

Powerwolf, 19.11. 2019
Powerwolf, 19.11. 2019
Powerwolf, 19.11. 2019
Powerwolf, 19.11. 2019
Tulee myös herkkä balladi urkuharmoonin säestyksellä (tai oikeastaan näyttää siltä, että urkuharmooni on vain rekvisiittaa ja oikeat äänet tulevat jostain muualta), jota yleisöä pyydetään valaisemaan kännyköidensä taskulampuin. Vaikka edessä olevien takaa näkyykin lähinnä näyttö poikineen, taaksepäin vilkaistessa siellä lainehtiva "liekkimeri" näyttää todella kauniilta.
Powerwolf, 19.11. 2019
Powerwolf, 19.11. 2019
Powerwolf, 19.11. 2019
Powerwolf, 19.11. 2019

Niinhän siinä kävi, että vaikka bändi ennen keikkaa oli vieraampi, jo keikan kestäessä olen tehnyt päätöksen että aivan varmasti lähtisin näiden showta katsomaan toistekin, ja saatan jopa harkita parempaa tutustumista tuotantoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti